Normál vadásztanfolyam

Következő tanfolyam indulási időpontja: 2024. május 25. (Székesfehérvár) és május 27. (Budaörs)

cserkelo-hetvegi-kepzes

 

Normál vadásztanfolyamunk óraszámát tekintve 100 óra, melyből a 70 óra elméletet egy tanteremben, közösségben hallgatja le a vadászjelölt, míg a 30 óra gyakorlatot vadászterületen és lőtéren tartjuk meg.

Két helyszínen és két időpontban regisztrálhatnak jelentkezőink erre a tanfolyamra: Székesfehérváron a hétvégi napokon, míg Budaörsön hétközben tartjuk a képzést, elsődlegesen hétfő és szerda esténként munkaidő utáni idősávban.

Tehát a 100 órás vadásztanfolyam 70 órás elméleti részét tantermi kontakt oktatással hallgatja meg a vadászjelölt, melyet szemléletes diákkal teszünk élvezhetővé. Fontos számunkra, hogy mindenki megértse a tananyagot és a vadászat lényegi elemeit. A vadászterületi és lőtéri gyakorlati alkalmakat, melyek kötelezőek, azonban a hangulat általában sokkal kötetlenebb,  a partner vadászterületeken, lőtereken tartjuk meg, ahol az elméletben már lehallgatott anyagot mutatjuk meg a gyakorlatban.

Székesfehérváron az órákat hétvégenként reggeltől-délutánig tartjuk főként szombati napokon, azonban esetenként előfordulhat teljes hétvégi oktatás is.

 A képzés időtartama körülbelül kettő hónapot vesz igénybe. Mely után általában egy hónapon belül le is vizsgáznak tanfolyamosaink.

Fontos számunkra, hogy minden tanfolyamosunk lehallgassa az órákat és a tanfolyam végén megkapja tanúsítványát, ezért pótlási lehetőséget is biztosítunk a tanfolyam ideje alatt, ha valaki elmulasztott akár egy alkalmat is az elméleti órákból.

A kurzus indításához szükséges minimum létszám egy helyszínen: 15 vadászjelölt

A normál kurzus ára bruttó 205 000 forint, mely a következőket tartalmazza

 • szemléletes, gyakorlati példákkal ellátott elméleti oktatást,
 • segédanyagokat a sikeres felkészüléshez (saját, kidolgozott vizsgaanyag),
 • folyamatos tudásfelmérést, próbavizsgát,
 • A Vadászvizsga írásbeli kérdései és képanyaga című könyvet,
 • a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványt,
 • a vadászvizsga időpontjának egyeztetését a vadászkamarával, illetve a vizsgára való jelentkezés ügyintézését,
 • lőtéri gyakorlati oktatást (fegyverkezelés, valamint fegyverhasználat, mely két sörétes és egy golyós gyakorló körből áll, oktatással (sörétessel 2×25 lövés, golyóssal 1×4 lövés))
 • vadászterületi gyakorlat két alkalommal, ahol az elméleti tudás gyakorlatban történő alkalmazását sajátíthatja el,
 • részletfizetési lehetőséget (amennyiben nem egyszerre, hanem két részben fizetné be a tanfolyam díját),
 • 10% kedvezményt a tanfolyam díjából, amennyiben ön hölgy, vagy nappali tagozatos diák,
 • mindezeken felül a Magyar VADÁSZLAP című szakmai havilap egy éves előfizetését, hogy a tanfolyam befejezése után is legyen miből tanulni.

 

A tanfolyam díja nem tartalmazza a vadászvizsga díját, mely 25 000 forint, és a tanfolyamot követően közvetlenül a vadászkamarának fizet a vadászjelölt.

Magyarán szólva nincs más dolga, csak jelentkezni a tanfolyamra, jelen lenni az órákon, és élvezni a tanfolyamot!

Amennyiben úgy gondolja, hogy ez az ön számára megfelelő tanfolyam, jelentkezzen az alábbi gombra kattintva!

 

Jelentkezzen tanfolyamunkra!

A Cserkelő-nél elkötelezettek vagyunk olyan vadászjelöltek oktatásában, akik a tradícionális értékeket betartva a legmodernebb eszközökkel ötvözött tudást kívánják elsajátítani óráinkon. Célunk, hogy elhivatott, az etikai normákat betartó, a vad érdekeit figyelembe vevő vadászokat képezzünk.

Jelentkezzen és legyen hivatalosan is vadász!